Dün akşam iki eski dünya şampiyonunun maçı geldi ekrana. Babamın her zamanki favorisi Graeme Dott (ki sağdaki eleman), pek sevilmeyen ve nedense İngiliz olmasına rağmen sürekli olarak İngiltere dışında yaşamayı alışkanlık haline getirmiş Peter Ebdon ile karşılaşıyordu. Nedenini anlamadığım bir şekilde, çok kötü ve anlamsız vuruşlar sergileyen Dott, sanki maçı vermek ister gibiydi. Peki Ebdon maçı almak istiyor muydu, evet diyemem. Halbuki 7-2'lik Dott üstünlüğü ile biten ilk seanstan sonra, 7-5'i bulmuş, Dott'un maçı çabuk bitirme ümitlerini sel gibi alıp götürmüştü. Ama beklediğim, son frame'e kadar gider bu oyun dediğim oyun gelmedi, Dott üst üste 2 frame alarak skoru 9-5 yaptı. Bu dakikadan sonra da Ebdon için "ya harre ya merro" frame'i geldi. Atak oynadı ama olmadı. Dott 10-5 ile 2. tura çıktı. Büyük ihtimalle Stephen Maguire ile oynayacak Dott 2. turda. Ve şahsi fikrim, bu sene dünya kupasına 2. turda veda edecek safety shotçım benim.

Bu akşam 21:00 seansında, müthiş bir maç var: John Higgins - Steve Davis. John Higgins (sağdaki eleman), Steve Davis'e göre nispeten kolay bir 1. tur maçı oynadı, rakibi Barry Hawkins'i kolay geçti, daha dinç, daha dingin, daha hazır. Öte yandan Davis, Mark King'le tutuştuğu var olma mücadelesini son frame'e kadar taşıdı, maçı çok zor kazandı, hatta öyle bir kazandı ki, poker suratıyla nam salmış Davis, maçın son frame'inde poker falan dinlemedi, çoştu da çoştu, güzel ve kritik pot'lar sonrası yumruk sallamalar, hoplayıp zıplamalar... Ama turnuva başından beri izlediğim en iyi ve gaz maçlardan biriydi Mark King - Steve Davis maçı. (Ya da hakemin büyük bir dil sürçme hatasıyla; Mark Davis maçı :) ) Geçen sene Neil Robertson'a karşı yaşadığı 10-2'lik hezimetin acısını, sanki Mark King'den çıkardı 50'lik çınar ve uzun bir aradan sonra ilk kez 2. tura yükseldi 80'lerin fırtınası.
Bu akşam 21:00 civarı Eursport başına geçin, harika bir maç izleyin derim. Ben şahsen bu maçı kaçıracağım çünkü malumunuz 23 Nisan tatilini değerlendirmek için ufak bir İstanbul dışı kaçamağı yapacağım. İnşallah sıkıcı bir maç olur da çok bir şey kaçırmamış olurum :))
ilker AVCI
22 Nisan 2010

Hiç yorum yok: