14 Eylül 2014 İznik Gezisi


14 Eylül 2014 pazar günü sabah 09:00'da, daha önceden planladığımız İznik gezimizi gerçekleştirmek üzere İznik Gölü'ne doğru yola koyulacaktık. Yaklaşık 1 hafta öncesinden plan program yaptığım arkadaşım da (artçım) heyecanlıydı tabii. Ne de olsa ilk kez motosiklet arkasında Boğaz Köprüsü'nden geçecekti.

Standart yoldan giderek, Eskihisar - Topçular feribotuna, oradan da Orhangazi'den İznik Gölü'nün yanındaki yola girdik, Sölöz Kasabası'ndan geçen yola. Sölöz'e varmadan, göl kenarında durduk. Göl o kadar güzeldi ki, durma ihtiyacı hissettim. Çok durgun, çok dingin, çok sakin bir hava, bir göldü.






Zor da olsa göl kıyısından ayrılıp Sölöz'e doğru yola çıktık. Bu arada, manzaranın ve özellikle de yolun tadını çıkarmak için sürekli olarak 3. viteste ve 50-60 km/h hızla gittiğimi belirteyim.

Yolun sonunda, meşhur İznik köftecisi Köfteci Yusuf'ta bir mola verdik. Yedik içtik. Bu arada başka motosikletliler de mekana geldi. Herhalde herkesin hafta sonları kaçtığı bir yer burası.

Biraz İznik sahilde dolaştıktan sonra, yola koyulduk. Gölün diğer yakasını (yani kuzeydeki yakasını) dolaşmadık, bunun yerine, yol ayrımında dağ yollarına vurduk kendimizi. Orhaniye'den geçip, dağların, vadilerin içine gömüldük. Orhaniye'den sonra, dağ yoluna girmeden önce, İznik Gölü'ne tepeden son bakışta birkaç fotoğraf çektik. Acaip yeşil ve güzel bir manzara.






Dağ yollarından sonra, yollar bizi Karamürsel'e çıkardı. Karamürsel'in sahilinde de bir tur atıp geldiğimiz yoldan, Eskihisar feribotuyla eve döndük.

Yaptığımız yolu görmek isteyen olursa, aşağıda fotoğrafı var.
Bu fotoğrafı, akıllı telefonlar uygulaması olan GPS Essentials yazılımı tarafından kaydedilmiş dosyadan aldım. Bahsi geçen dosya .kml uzantılı Google Earth ile açılabilen bir dosya. Yani PC'nizde Google Earth kurulu olmalı, bu sayede .kml uzantılı dosyayı açabilirsiniz. Geziyi daha ayrıntılı incelemek olursa diye, dosyayı .rar formatında sıkıştırıp buraya koydum, isteyen indirebilir: İznik Gezisi .kml Dosyası



ilker AVCI
23 Eylül 2014

Hiç yorum yok: