Derbi Öncesi

Malum, akşama derbi mücadelesi var, 19:00'da yine güzel bir maç umuduyla her futbolsever TV başına geçecek. Maçtan önce yorum yapmak, takımlar şöle oynamalı böyle oynamamalı demek işin zor kısmı olduğundan, meşhur yorumcularımız henüz teşrif etmemişler TV kanallarına. Haliyle de yayınlanan şeyler genellikle istatistikler ve topu görse bomba diye karakola götürecek ünlülere sorulan "Maç sizce kaç kaç biter?" röpartajları. Madem meydan boş, ben birkaç tane naçizane yorumcuk yapayım dedim.

  • GS, büyük maçlara iyi konsantre olur, bu hep böyleydi. Buna en yakın örnek; Atletico maçı. Bu maça da özgüven ve konsantrasyonla çıkacak olursa, BJK'nin işi zor. Ayrıca GS ilk golü atarsa, BJK'nin, sadece şu anki futbolundan kaynaklı değil, genel yapısı itibariyle maçı çevirmesi zor. GS öne geçerse, BJK için en iyi sonuç beraberlik olur.

  • BJK, kör topal gidiyor. Bu geçen sene de böyleydi, bu sene de böyle. Ama bu sene, takımda büyük bir konsantrasyon eksikliği ve inancını yitirmişlik var sanki. Takımın 35'likleri iyi oynarsa, (İbrahim Üzülmez ve Yusuf Şimşek örneğin), BJK bu maçta bir şeyler başarabilir. Bunu bu kadar net söylememin nedeni, geçen hafta Gaziantep karşısında, bu ikilinin sol kanattan yaptığı müthiş bindirmeler. Yusuf ikinci yarı oyuna girip, İbrahim Üzülmez'le verkaçlar yaparak Gaziantep'in sağ kanadını oyunun en azından bir bölümünde çökertmişlerdi. Bunu GS maçında yapabilirler mi bilinmez, ama ne yazık ki BJK'nin gençlerinden ümidi kesmek üzereyken, dönüp bakabileceğimiz tek avantaj, tecrübe.

  • Bir diğer güvendiğim isimlerden biri, Bobo. Derbi maçlarında öne çıkan bir isim olan Bobo, bu maçta yine sezonun iyi futbollarından birini oynayabilir. Zaten İnönü'deki derbilerde, hep Bobo'nun gol attığı görülüyor.

  • Ben bu maçta ayrıca bir de Serdar Özkan sürprizi bekliyorum Mustafa Hoca'dan. Aylarca oynatmadığı adamları kritik maçlarda ilk 11'e koyar ya Mustafa Hoca, bu maçta benim sürpriz favorim Serdar Özkan.

  • BJK'nin maçı almasındaki kilit nokta, gol yemeden, gol atması. BJK, öne geçerse, ya da sürekli öne geçip skor üstünlüğünü her daim elinde bulunduran tarf olursa, maçı kazanma şansı daha yüksek. Ama geriye düşerse, bu sezon biteceğinden, gelecek sezonun çalışmalarına o dakikada başlanmalı.

  • Mustafa Hoca, takımı Taksim'deki Hyatt Otelde kampa almış. Hoca geçen seneki İnönü'deki GS maçı öncesi de böyle yapmıştı. Hocanın böyle uğurları vardır, bakalım bu uğur bu akşam tutacak mı hep birlikte göreceğiz.

  • İddaacılar, GS-BJK derbisi özel bahislerinde, "maçta 1 veya daha fazla penaltı olur"u seçmelerini tavsiye ederim çünkü sezonda oynanan 2 GS-BJK maçından birinde mutlaka penaltı olmuş; Lig TV'de dönen "Ezeli Rekabette son 10 yıl" programında bu dikkatimi çekti.

    21:00'de, ya BJK'nin şampiyonluktan kopuşunun ya da ligin sıralamasının yeniden şekillenmesinin inceleme yazısıyla görüşmek üzere...
ilker AVCI
21 Şubat 2010 15:20

Hiç yorum yok: